Mee (van)alles erin: communiceren over koetjes en kalfjes

 

Als Nederland na de zomervakantie weer aan het werk gaat, start ik eind augustus, begin september de mijne. Niet all inclusive naar de zon, maar mee vanalles erin Rund um Hause in de Brabantse Kempen en omgeving. Wat zo'n mee vanalles erin vakantie dan zoal met zich mee brengt? Een greep uit de activiteiten:

  • Een aantal fietstochtjes waarbij ik dit jaar ook collega boeren in Eindhoven heb bezocht om te kijken hoe zij hun verhaal vertellen. De Genneper Hoeve midden in Eindhoven verkoopt evenals de Philips Fruittuin zijn producten aan huis. Producten om mee te nemen, maar ook een prima pannenkoek met eigen appel en peer om direct van te genieten (smaakt prima).
  • Liggend op de hei een boek lezen (Dit is mijn Hof, Chris de Stoop) over de ontwikkeling van een zoogkoeienbedrijf in de Wase polders in Vlaanderen onder invloed van de uitbreiding van de Antwerpse haven en de daaraan verbonden ontpoldering en natuurontwikkeling. Een verhaal met vele kanten, zeker de moeite waard.
  • Bijeenkomst van de provincie Noord-Brabant in het kader van de Landbouw Innovatie Campus hoe boer en bewoner door goede communicatie dichter bij elkaar te brengen.
  • PloegFestival met foodtruck, bbq-en of terrasje met hamburgertje.

 De vraag die deze activiteiten opriepen: Hoe communiceren wij ons verhaal over Handwijzer Hereford? Het antwoord: Mee (van)alles erin. Dus naast de mooie plaatjes van onze prachtige dieren het hele verhaal vertellen dat met Handwijzer Hereford samenhangt. Een open en eerlijk verhaal mee (van)alles erin: onze koetjes en kalfjes, hun wandel op ons mooie bedrijf, de relaties met de omgeving en de verkoop van het vlees van onze Herefords in pakketten met vanalles erin. De website biedt al een eerste inkijk: Waarom Herefords? Waarom grasgevoerd? Waarom van eigen bodem?

 

 De Virtual Tour is hiervoor een volgend middel. Hereford Annabel neemt u bij de hand. Ze leidt u rond over ons bedrijf en maakt u daarbij een stuk wijzer. Maar uiteraard bent u ook van harte welkom gebruik te maken van de mooiste tour: de real-life versie tussen onze Herefords. Daar kan wat mij betreft geen all inclusive vakantie in de zon tegenop.