Franka's fotoshoot, een plaatje

Afgelopen maanden genoot onze hele kudde Herefords gezamenlijk van de laatste zonnige herfstdagen, een prachtig plaatje. Nu het weer is omgeslagen staan ze op stal en kunnen we terug kijken op een mooi weideseizoen met veel leuke momenten.

 

Neem de onaangekondigde fotoshoot een aantal weken geleden, waarvoor onze koeien en hun kroost graag in beweging kwamen. Een vreemde in de wei, dat leidt als snel tot rond dartelende kalveren en bezorgde moeders. Boer Ben moest alle zeilen bijzetten om het hele stel voor de lens van de fotograaf te dirigeren. Als ware fotomodellen vastgelegd op de gevoelige plaat. Een plaatje dat als behangetje voor de aankleding van een kinderkamer van een bewonderaar een mooie plek krijgt.

In het herfstzonnetje stal nieuwkomer Franka de show. Franka is het nakomertje van de kudde, deze nazomer pas toegevoegd als tweede vrouwelijke nieuwe spruit in 2018 (naast 6 jongens). En al ben je nog jong, onverschrokken was ze zeker. Vooraan met een strakke blik in de camera maakt zij het plaatje compleet.

 

Om het plaatje van Handwijzer Hereford verder compleet te maken hebben we voor 2019 van de Provincie Noord Brabant een weide in natuurpacht genomen. Hier aan de Keersop krijgen onze ossen komend voorjaar een lekkere weide voorgeschoteld waar ze heerlijk kunnen ravotten.

Ook in 2019 dus weer voldoende beweging, ons plaatje is nog niet compleet.