Korte keten

De korte keten krijgt in deze tijden van Covid-19 extra aandacht. Uiteenlopende initiatieven worden opgezet. Producten die agrariërs normaal leveren aan horeca of speciaalzaak bieden zij nu direct aan de consument aan in boxen en pakketten. Bergeijkse frietaardappelen laat de boer zelf versnijden tot verse friet die af te halen is bij een pick-up-point, je hoeft er de auto niet voor uit. Via mijn buurman belande de frietjes ook op mijn bord, niet van echt te onderscheiden.

Voor onze klanten misschien lekker met een biefstukje of een hamburger. Wij leverden vrijdag namelijk weer ruim 20 pakketten van 10 kilo heerlijk Herefordvlees uit. Enkele hebben onze korte keten al eerder ontdekt en worden na twee jaar stilaan vaste klanten. Andere nemen voor het eerst een pakket af. Nog lekker zelf stoofvlees maken tijdens de laatste koude dagen of een entrecote om met een bbqtje de komst van hogere temperaturen te vieren.

 

In deze tijden is een stukje vlees uit eigen diepvries nog net iets praktischer, je hoeft er de deur niet voor uit. Daarnaast vaker thuis, tijd om eens de keuken in te duiken en iets nieuws te proberen. Al is dat ook als deze nare periode hopelijk snel voorbij is een aangename bezigheid. De pakketten bieden een gevarieerd aanbod met onder ander hachee, gehakt en rosbief. Leuk om eens iets anders in de pan te leggen dan je gewend bent. 

Overigens ben ik ergens anders wel even de deur voor uit geweest. Een frisse neus, ook om even naar onze nieuwste aanwinsten te kijken. Het voorjaar gaat gewoon zen gang, ook al wil het gras met het koude weer nog niet groeien. Geen korte keten voor deze dames. Voor beide is dit het vijfde kalfje. Samen met Annebel en Fleur gaan wij minimaal voor een verdubbeling hiervan aan den Handwijzer. Om de korte keten in stand te houden gaan deze Herefords voor een lange keten van speelse, nieuwsgierige en rasechte nakomelingen. Genieten.